Mary Vaes-Schuringa

Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, manueel therapeut, orofaciaal therapeut

BIG-nr 29042479304

portret onbekend

Ik ben gehuwd met Ben en heb drie kinderen in de leeftijd 12 tot 16 jaar. Ik ben geboren in Veendam. Na het behalen van mijn Atheneum heb ik langdurig in de regio Utrecht gewoond. Ik ben na de Mondhygiëne-opleiding te Utrecht, als Mondhygiënist in 1993 gestart in een Parodontologiepraktijk in Den Haag. Enige tijd later ook nog in een tandartsenpraktijk (implantologie, orthodontie) erbij in Vleuten tot 2000.

 

Ik ben werkzaam als fysiotherapeut sinds 1997. Eerst in het Topsportcentrum Papendal in Arnhem bij de NVFS, daarnaast in een fysiotherapie groepspraktijk te Leersum. Van 1997 tot 2000 gaf ik Medische Trainingstherapie in Vleuten. Vanaf 2001 werkzaam in een gezondheidscentrum (Stichting) te Huizen tot en met 2003. Daarnaast vanaf 2002 werkzaam in een vrijgevestigde praktijk. Dit werd later een gezondheidscentrum (multidisciplinair onder één dak) te Capelle aan den IJssel. Wat later kwam daar het werk in het Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC) te Rotterdam bij, tot onze verhuizing naar Assen in 2010.

 

 

 

Interessegebied:

 

(Beroeps-)sporters: turnen, zwemmen, basketbal, volleybal, dansen, muzikanten.

Kinderen: DCD, motorische problemen bij gedragsproblematiek, baby's, sportgerelateerde klachten, medisch onverklaarbare klachten, Downsyndroom.

Kaken: hoofdpijn, kaakklachten, nekproblematiek.

Orthopedische Manuele Therapie: kindermanuele therapie, onbegrepen klachten, second opinions, sporters.

Dry Needling: alle deelgebieden ( kaken, hoofd, nek, schouders, armen, wervelkolom, heupen, benen).

 

Visie

 

Binnen mijn werk benut ik alle tools die ik in de loop der jaren heb verzameld in mijn rugzak. De minder bruikbare aspecten worden minder gebruikt, maar indien het soms wel handig is, gebruik ik ze wel en gooi ze niet overboord ondanks dat er mogelijk minder bewijslast is om deze techniek of hulpmiddel te gebruiken. Wij proberen ten alle tijde te voorkomen dat er een zogenaamde "kokervisie" ontstaat. Dit doen wij door elkaar te consulteren, regelmatig te sparren binnen de praktijk over bepaalde casussen en fysiek met elkaar mee te kijken. Indien nodig verwijzen wij patiënten door naar een andere praktijk of andere disciplines. Wij geloven niet in "recept-therapie". Dat wil zeggen dat we niet één standaard hebben voor een bepaalde klacht, omdat elke patiënt anders is.

 

 

 

Aanwezig:

Maandag 8.00 - 17.00 uur

Dinsdag 8.00 - 14.00 uur

Woensdag 8.00 - 17.00 uur

Donderdag 8.00 - 12.15 uur

Vrijdag 8.00 - 17.00 uur

 

Opleidingen (een kleine greep):

  • (Mondhygiënist: niet meer werkzaam)  1993 Utrecht
  • Algemeen Fysiotherapeut   1997 Utrecht
  • Orofaciaal Fysiotherapeut (Kaakfysiotherapeut)   2000 Amsterdam, Nijmegen, Utrecht
  • Orthopedisch Manueel Therapeut  2004 Delft
  • Dry Needling 2008 Domburg en 2010 Domburg
  • Instructeur Dry Needling Domburg vanaf 2010
  • Professional Master Kinderfysiotherapie, 2013 Rotterdam
  • Plagiocephalometrie, 2013 Veghel
  • Mulligan ABC, 2015 Vught

 Naast alle "grote" opleidingen zijn er kleinere opleidingen en cursussen gevolgd binnen elk van de deelgebieden van het vak.

Manuele Therapie en Kinderfysiotherapie Vaes

Is een praktijk voor Orthopedische Manuele Therapie, Kinderfysiotherapie, (Kaak-)Fysiotherapie, Redcord therapie, Oedeemtherapie en Dry Needling te Assen

Contact

Klompmakerstraat 3

9403 VL  Assen

0592 860500

Stuur emailLees hier hoe wij met uw gegevens om gaan.