Kinderfysiotherapie in Assen

Spelenderwijs je motoriek ontwikkelen - Kinderfysio


kinderfysiotherapie fijne motoriek

Bewegen

Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek.

 

Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Hierdoor kunnen kinderen minder bewegingservaring opdoen.

 

Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven.

Al deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut

kinderfysiotherapie Vaes oefenen

Wat we doen

Een (ver)storing in de motoriek kan zijn weerslag hebben op andere facetten van de ontwikkeling, zoals het sociaal en/of psychisch functioneren.


Tijdig signaleren, onderzoeken en behandelen (zoals bijvoorbeeld bij een sterke voorkeurshouding met afgeplat schedeltje) is dus van groot belang.


Afhankelijk van de gevonden problemen hebben we één of soms meer behandelingen nodig.


Jonge kinderen(0-2 jr) of kinderen die vanwege hun gezondheid niet in staat zijn om naar de praktijk komen kunnen thuis behandeld worden mits hiervoor een verwijzing aanwezig is van huisarts of kinderarts.


Het onderzoek en de behandeling van kinderen wordt regelmatig in overleg met andere zorgverleners gedaan, zoals een ergotherapeut of een leerkracht, remedial teacher of zorgcoördinator van de school.  Als ouder wordt u betrokken bij het onderzoeks-/behandelproces.

U krijgt van ons adviezen en eventueel oefeningen voor thuis of op school.lees hier meer over kinderfysiotherapie bij:


Manuele Therapie en Kinderfysiotherapie Vaes

Is een praktijk voor (Orthopedische) Manuele Therapie, Kinderfysiotherapie, (Kaak-)Fysiotherapie, Redcord therapie  en Dry Needling te Assen

Contact

Klompmakerstraat 3

9403 VL  Assen

0592 860500

Stuur een bericht


Lees hier hoe wij met uw gegevens om gaan.